Afspraak maken

Een pergola is een houtconstructie bestaande uit palen en balken. Open pergola’s bieden de mogelijkheid om een schaduwdoek (ook zonnedoek genoemd) toe te voegen. Afhankelijk van de kenmerken van het doek houden deze meer of minder zonnestralen tegen (de zogenaamde schaduwfactor). Pergola’s kunnen vrijstaand in een tuin geplaatst worden, of als een veranda aan huis gemonteerd worden.

Onze maatwerk pergola’s worden gemaakt van duurzaam, gecertificeerd Douglas hout. Optioneel kies je voor een harmonica schaduwdoek dat zich middels een geleider of gespannen kabels langs de balken beweegt. Alle materialen worden bij je thuis geleverd. Liever ook door ons laten plaatsen? Neem dan contact met ons op.

Onze maatwerk pergola’s worden gemaakt van geschaafd en gedroogd Douglas hout. De staanders en liggers zijn vervaardigd uit douglas balken 140x140mm en de schoren zijn uit een douglas balk 65x140mm vervaardigd. De liggers worden met een halfhoutverbinding aan elkaar gemonteerd. De opgegeven afmetingen zijn berekend op de buitenzijde van de pergola, het doek wordt op maat hierin verwerkt.

Bestellen

Pergola op maat

Met het plaatsen van een pergola met schaduwdoek in je tuin, bepaal je zelf of je in de zon of in de schaduw zit. Door het doek handmatig open en dicht te schuiven kun je de hoeveelheid schaduw zelf kiezen. Via onze handige bestelmodule stel jij eenvoudig jouw eigen op maat gemaakte pergola samen. Volg de stappen, vul je gegevens in, en voor je het weet is jouw tuin een stukje schaduw rijker. Heb je vragen? Neem dan even contact met ons op.

Stap 1

Afmetingen pergola

Houdt er rekening mee dat de gevraagde maten buitenmaten van de pergola zijn. De naam zegt het al: dit zijn de maten gemeten vanaf de buitenkanten van de pergola.

Centimeter
Dit kan minimaal 100cm en maximaal 400cm zijn.
Centimeter
Dit kan minimaal 100cm en maximaal 500cm zijn.
Centimeter
Dit kan minimaal 200cm en maximaal 265cm zijn.

Stap 2

Met of zonder doek

Je hebt de optie om een harmonica schaduwdoek in je pergola te plaatsen.

Een harmonica schaduwdoek is een zonweringssysteem dat wel 95% van de UV-straling tegen kan houden, maar licht juist doorlaat. Hierdoor zit je niet in het donker, maar ben je wel verzekerd van schaduw. Het is daarmee de perfecte oplossing voor zonwering op je terras. Dichtgevouwen hangt het schaduwdoek nauwelijks in het zicht en ook zonder schaduwdoek is een pergola een zeer stijlvolle toevoeging aan je tuin. Natuurlijk kun je er altijd later nog voor kiezen een schaduwdoek te nemen.

Let op! De maximale afmetingen van een schaduwdoek zijn 450x500cm. De levertijd van de pergola’s is ca. 10 werkdagen.

Het doek wordt aangepast aan de opgegeven maten. Uiteraard leveren wij het schaduwdoek standaard met de rvs-bevestigingsmaterialen, staaldraden voor de ophanging, spanners en katrollen.

Stap 3

Kwaliteit van het doek

Je hebt de keuze uit 3 verschillende doeken. De hoge kwaliteit van HDPE-kunststof is UV-bestendig en weervast. Het verschil zit grotendeels in de schaduwfactor. Dat is de hoeveelheid zon (en UV-straling) dat het doek tegenhoudt. Hoe beter het doek, des te hoger de schaduwfactor. Maak hieronder je keuze. Sla deze stap over als je bij stap 2 hebt gekozen voor ‘Pergola zonder doek’.

 • Harmonicadoek met RVS kabels waarover het doek glijdt.
 • Dit doek is waterdoorlatend.
 • Schaduwfactor van 81%.
 • Levertijd ca. 10 werkdagen.

 • Harmonicadoek met RVS kabels waarover het doek glijdt.
 • Behandeld met TEFLON spray waardoor het doek meer water afstoot.
 • Strakker kleurpatroon dan het standaard doek.
 • Gemaakt van hoogwaardig HDPE stof.
 • Schaduwfactor van maar liefst 94%!
 • Levertijd ca. 10 werkdagen.

 • Acryldoek zónder RVS draden maar met aluminium baleinen.
 • Baleinen glijden door aluminium rails bevestigd aan de pergola.
 • Stevigste doek in zijn soort door de slimme bevestiging.
 • Aluminium onderdelen zijn antraciet gecoat.
 • Levertijd ca. 35 werkdagen.

Stap 4

Kleur van het doek

Je hebt de keuze uit drie verschillende kleuren voor je schaduwdoek: wit, grijs, en zwart. De kleur heeft geen invloed op de kwaliteit van het doek. Bij de luxe doeken worden de cassette en geleiders voor het doek in een antraciet kleur gecoat.

Jouw bestelling

Basisprijs
--
Extra opties
--
Verzendkosten
Gratis
Totaal (incl. btw)
--

Jouw op maat gemaakte pergola wordt bij je thuis geleverd. Natuurlijk vereist het zelf plaatsen van een pergola de nodige handigheid. Liever door ons laten plaatsen? Neem dan contact met ons op.

waar kunnen we u
mee helpen?
Wesa Tuinhout

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×