Wij zijn op zoek naar montagemedewerkers!
Afspraak maken

Tijdloos een houten uitstraling!

Eiken overkapping

 • Eikenhout

  Landelijk én robuust

 • Hardstenen sokkels

  Strakke, robuuste afwerking aan de onderzijde

 • Landelijke uitstraling

  Eikenhout gecombineerd met hadsteen

 • Veelzijdig gebruik

  Lekker uit de wind oor een aluminium shutter

 • Luxe afwerking

  Mooie, aluminium daktrim met kraal

Een robuuste Eiken overkapping is wat de klant aan ons vroeg. Natuurlijk kunnen we dat maken! De volledige constructie is gemaakt met behulp van pen/gat verbindingen en de gordingen zijn voorzien van een halfhouts verbinding. Door de schuine oversteek krijgt deze overkapping een mooi landelijk karakter. Het hout is geschaafd Eiken met een balkmaat van 190x190mm in de staanders en de ringbalk, de gordingen zijn 70x190mm uitgevoerd. Doordat het eikenhout geschaafd is met een vellingkant heeft het een strakke uitstraling en tóch een landelijk karakter. Voor dit project hebben we alles geregeld, het storten van de fundering, plaatsen van de hardstenen sokkels en het bewerken en monteren van deze overkapping. We zijn trots op het resultaat; een echte eyecatcher voor in de tuin!

Eiken hout

Eiken hout staat bekend om zijn robuustheid en duurzaamheid. Het is een houtsoort die jarenlang mee gaat wanneer deze op een juiste wijze wordt gemonteerd. Het warme en karakteristieke uiterlijk van eikenhout geeft een tijdloze en landelijke charme aan ieder project. Het hout kan gebruikt worden bij klassieke overkappingen en moderne overkappingen, afhankelijk van de behandeling en de klantwens wordt dit gerealiseerd. De staanders en ringbalken zijn vervaardigd uit geschaafde balken van 190x190mm, met pen/gat verbinding aan elkaar verbonden. De gordingen zijn halfhout ingekeept en zorgen voor een landelijke uitstraling, mede door het schuin aanpunten van de overstekklossen.

Aluminium shutter

Het aluminium shutter element is beweegbaar en kan dus open en dicht worden toegepast. Het kader en de lamellen zijn aluminium, met structuur coating in RAL9005. Deze shutters kunnen worden toegepast in ieder project, of het nu gaat over een plat dak overkapping, kapschuur of een zadeldak, het past overal. Deze moderne tuin shutter is van zeer degelijke kwaliteit en zorgt voor een mooie, moderne uitstraling aan het authentieke buitenverblijf.

Potdeksel wanden

De achterwand en zijwand zijn bekleed met vuren zweeds rabat planken, 2x rondom zwart gecoat. Deze planken zullen minder snel vergrijzen door de dubbele behandeling én de degelijke bevestiging. Doordat we alles vastnagelen met RVS nagels, welke ook in kleur zijn gecoat, wordt het een landelijk geheel met een strakke afwerking. Zweeds rabat wordt ook veelal gebruikt bij het bekleden van woningen, schuren of schuttingen. In de tuin is het in ieder geval een lust voor het oog, zéker in combinatie met de eiken overkapping.

Hardstenen sokkels en plinten

De betonplaat is de basis van de fundering voor deze overkapping. Hierop worden hardstenen sokkels gemonteerd, vervaardigd uit Belgisch hardsteen. Deze zorgen voor een landelijke uitstraling en een robuust geheel bij de overkapping. Deze hardstenen sokkels en plinten worden veel gebruikt bij onze overkappingen, met name in combinatie met eiken hout.

 

waar kunnen we u
mee helpen?
Wesa Tuinhout

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×