COVID-19-update
Afspraak maken
Bezoek onze showroom: Half Elfje 6, Someren

Bourgondisch genieten van uw tuin!

Kapschuur te Someren

  • Kapschuur

    Schuine overkapping met een landelijke uitstraling

  • Zweeds rabat wanden

    Voor een authentieke uitstraling

  • Dakpannen

    OVH dakpannen inclusief gevelafwerking

Voor een klant uit Someren hebben we een mooie kapschuur mogen realiseren in de tuin. Het project bestaat uit het maken van de tuinschuur, het maken van de juiste fundering en het waterdicht maken van het dak, inclusief kantpannen. Het geheel is geplaatst door onze vakkundige monteurs zoals de klant het wenste. Bekijk het resultaat hieronder op de foto’s en kijk ook eens naar de specificaties van deze prachtige kapschuur!

 

Overkapping

De constructie van deze tuinschuur is gemaakt van onbehandeld, geschaafd en gedroogd douglashout. Dit is een zeer duurzame en robuuste houtsoort die mooi egaal vergrijsd. Het type uitstraling wat hier gebruikt is, is de ‘Kapschuur Stockholm‘. De staanders en liggers van deze houten overkapping zijn gemaakt met een balkmaat van 145x145mm wat zorgt voor een robuuste uitstraling. Het geheel is afgewerkt met halfronde schoren waardoor de uitstraling nét iets mooier wordt. De constructie is bijna helemaal vervaardigd met pen/gat verbindingen en zwalustaart verbindingen om de maximale sterkte te waarborgen. Daarnaast zorgt het voor een exclusieve uitstraling omdat er vrijwel geen schroeven gebruikt worden die in het zicht komen.

Wanden

De wens van de klant was om één gedeelte te gebruiken als schuurtje en één gedeelte te gebruiken als overkapping is er gekozen voor wat wanden in de overkapping. Deze wanden zijn enkelzijdig bekleed met fijnbezaagde zweeds rabatplanken, ook wel bekend als potdeksel planken. Deze worden geschroefd op een regelwerk wat bestaat uit balkjes van 45x70mm. Deze planken zijn natuurlijk ook in het zwart verkrijgbaar echter, in dit geval is gebruik gemaakt van onbehandelde planken. Doordat ze aan de zichtzijde fijnbezaagd zijn krijgt het geheel een authentieke en landelijke uitstraling. Deze planken zijn evenals de constructie vervaardigd uit douglashout. Om toegang te krijgen tot het schuurtje is er gebruik gemaakt van een dubbele deur met een raam en borstwering. Deze deur is voorzien van RVS hang- en sluitwerk om ervoor te zorgen dat het geheel een luxe uitstraling heeft. Het is ook mogelijk om deze wanden aan de binnenzijde te bekleden, dat is per project afhankelijk.

Dakbedekking

Voor de dakbedekking is er gekozen voor OVH dakpannen in herfstkleur. Doordat er deze kleur is gekozen voor de pannen, wordt het meteen een landelijke schuur. De beide zijkanten zijn afgewerkt met gevelpannen. Dit wordt ook weleens gedaan met een houten boeiboord echter, dat heeft meer onderhoud nodig. De voor- en achterzijde zijn voorzien van een zinken mastgoot inclusief afwatering naar beneden.

Wij zijn enorm trots op het resultaat en het mooie ontwerp! Mocht je ook interesse hebben in een dergelijke tuinschuur? Twijfel dan niet langer en neem contact met ons op!

Waar kunnen we u
mee helpen?
Wesa Tuinhout

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×