COVID-19-update
Afspraak maken
Bezoek onze showroom: Half Elfje 6, Someren

Groot, groter grootst!

Pergola Vlierden

  • Overkapping zadeldak

    Voor een maximale overspanning

  • Pergola

    Robuust, rustiek en stevig

  • Pen-gat verbinding

    Authentieke uitstraling met ongekende stevigheid

Overkapping en pergola Vlierden

Een grote schuur waar een douche in kan. Dat wilde onze opdrachtgever graag. De schuur heeft verschillende functies; een zwembadinstallatie, wc en doucheruimte, opslag én een zoldertje. Dit alles is natuurlijk mogelijk en bekijk hieronder het resultaat. Onder de foto’s een korte toelichting van de werkzaamheden.

Overkapping zadeldak

Om een brede overspanning te creëren is er gekozen voor een zadeldak overkapping. deze kan door zijn sporenkap in combinatie met stevige douglas balken een overspanning maken van 6 meter. dat is wat we ook gedaan hebben bij dit project. Het hout wat hier hebben gebruikt is fijnbezaagd Douglas hout. Dit zorgt voor een rustieke uitstraling en omdat de gehele constructie uitgevoerd is met pen-gat verbinding zorgt dit voor een ongekende, rustieke uitstraling. De pen-gat verbinding staat ook wel bekend als één van de sterkste houtverbindingen, evenals de zwaluwstaart verbinding. En raad eens? Bij dit project hebben we beide verbindingen toegepast. De staanders en ringbalken zijn uitgevoerd met staanders van 200x200mm en de sporen zijn 70x200mm. Hierdoor is het een genot voor het oog om naar te kijken.

Pannendak

Dakbedekking is ook een belangrijk aspect binnen dit project. Natuurlijk zorgen deze pannen voor een waterdicht geheel maar ook voor de uitstraling is dit erg belangrijk. De gebruikte pannen komen van het merk Wienerberger en het is een OVH natuurrode pan. Dit is een keramische pan waardoor het zijn uitstraling nagenoeg nooit verliest. De voor- en achterzijde is afgewerkt met een gesoldeerde zinken goot die ter plekke is gemonteerd én gesoldeerd. Aan de zijkanten is deze kap afgewerkt met een gevelpan in plaats van een houten boei. Dit met name voor de maximale waterdichtheid en de maximale uitstraling!

Pergola

Omdat de schuur gemaakt is met pen-gat verbinding en zwaluwstaartverbindingen is de pergola hier natuurlijk ook van gemaakt. De stevige, prefab betonpoeren zijn ingestort en hierop is de pergola bevestigd. Deze pergola heeft dezelfde uitstraling en ook dezelfde stevigheid. Ongekend authentiek dus.

Waar kunnen we u
mee helpen?
Wesa Tuinhout

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×