COVID-19-update
Afspraak maken
Bezoek onze showroom: Half Elfje 6, Someren

Naar ontwerp van een architect

Tuinproject Maarheeze

 • Overkapping

  Robuust maatwerk

 • Vlonder

  Glad geschaafde vlonderplanken

 • Glazen schuifwand

  Altijd in contact met de tuin

 • Schutting

  Zweeds rabat zwart zonder tussenpalen

 • Zwevend bankje

  Lekker uitrusten

In het pittoreske Maarheeze hebben we een compleet project gemaakt in de tuin van deze klant. Het ontwerp komt van tuinontwerper en architect Jan Vlemmix. Het project bestond uit een aantal standaard uitvoeringen maar ook een aantal maatwerkoplossingen die onze aandacht nodig hadden. Bekijk hieronder wat we allemaal hebben gedaan. Onder de foto’s beschrijven we de werkzaamheden die we hebben uitgevoerd voor deze opdrachtgever.

Overkapping

De overkapping moest eenvoudig en strak zijn en de staanders mochten aan de achterzijde niet zichtbaar zijn. Dit is een onderdeel wat we zeker kunnen maken maar niet standaard is. De constructie aan de achterzijde rust op het houten wandelement aan de achterzijde. Deze wand dient tevens als erfscheiding en loopt verder door dan de overkapping. Er is gekozen voor een opbouwmethode waardoor de gordingen bovenop de ringbalk ligt. Deze blijven in het zicht dus hebben we alles van bovenaf vast geschroefd zodat de schroeven uit het zicht blijven. Om er voor te zorgen dat de overkapping een strakke, moderne uitstraling heeft is er geen overstek gemaakt aan de voorzijde of zijkanten. Het geheel is gefundeerd met prefab betonnen poeren die als sokkels nét boven de vlonder uit komen. De gebruikte houtsoort is geschaafd Douglas, met name vanwege de robuuste uitstraling en de strakke afwerking hiervan.

Vlonder

Om een strakke vlonder te krijgen die mooi in het geheel past is er wederom gekozen voor geschaafd Douglas hout. Normaliter staan vlonderplanken bekend om de groeven die erin worden gemaakt echter, hier hebben we daar bewust geen gebruik van gemaakt. De onderconstructie is gemaakt van hardhouten, gevingerlaste regels die ervoor zorgen dat het geheel niet gaat rotten en het een strak geheel blijft. Onder de vlonder is voldoende ruimte over om de planken te laten ‘ademen’.

Glazen schuifwand

Als wens had de opdrachtgever om zo lang als mogelijk te kunnen genieten van het buitenleven. Om dit waar te maken is er gekozen voor een glazen schuifwand. Hierdoor blijft de wind buiten en blijf je toch in contact met de tuin. De glazen panelen zijn gemaakt van gehard glas van 10mm dik en de profielen bestaan uit hoogwaardig aluminium met een antraciete poedercoating. De wanden zijn gefundeerd middels robuuste betonelementen in de kleur antraciet.

Schutting

Een schutting waarvan de staanders niet te zien zijn, ook dat is mogelijk! de ‘blinde schutting’ zoals deze genoemd wordt is vervaardigd uit hardhouten staanders die met snelbeton in de grond worden geplaatst. Hier zijn frames tussen gehangen zodat de planken makkelijk te monteren zijn. Er is geschroefd met RVS gevelschroeven met een zwart gecoate bovenzijde zodat deze minimaal zichtbaar zijn. De potdekselplanken (ook wel ‘zweeds rabat’ genoemd) zijn 2x rondom gegrond in de kleur RAL9005.  Met deze planken is ook de gevel van de garage bekleed om alles om te vormen tot één geheel.

Zwevend bankje

Een scheiding creëren met daarin een zwevend bankje verwerkt, daar hebben we over na moeten denken. Het bankje moet stevig zijn, mag niet door gaan hangen én moet er nog strak uit gaan zien. Wederom gekozen voor douglas houten planken (dezelfde als bij de vlonder) gemonteerd op een stalen frame. Het stalen frame zorgt voor de stevigheid en de afwerking wordt gedaan door de Douglas bekleding.

Waar kunnen we u
mee helpen?
Wesa Tuinhout

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×