Wij zijn op zoek naar montagemedewerkers!
Afspraak maken

Tijdloos een houten uitstraling!

Vlonder over vijver

  • Vlonderplanken composiet

    Enorm stevig en tóch mooi!

  • Houtlook composiet

    Uiterlijk van hout, stevigheid van kunststof

  • Ronde vormen

    Op maat te zagen in vrijwel iedere maat

De bestaande hardhouten vlonder begon te rotten en deze wilde de klant graag aangepast hebben. Natuurlijk is dat iets wat wij ook doen! Het hardhouten regelwerk aan de onderzijde is in samenwerking met de opdrachtgever vervangen door nieuwe hardhouten balkjes omdat deze aan het rotten was. De composiet vlonderplanken hebben een afwerking in de hardhoutkleur ‘Ipé’ en hebben een kopmaat van 24x210mm. Deze vlonderplanken zijn van massief composiet gemaakt wat zorgt voor extra stevigheid.

Composiet vlonderplanken

De gebruikte composiet vlonderplanken zijn enorm sterk en hebben een houtlook structuur wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling. De vlonderplanken zijn ommanteld met een laag kunststof wat vrij is van PVC en hout. Dit zorgt voor een langer behoud van kleuren en zullen ook krassen minder snel zichtbaar worden. Deze laag wordt de Co-Extrusie laag genoemd. De kern van de vlonderplanken bestaan uit 40% kunststof en 60% hout. hierdoor is het erg duurzaam en werkt het minimaal. Daarnaast is de plank voorzien van een Ultrashield laag. De buitenste laag van het kunststof bestaat uit polymeer, wat het vocht, verkleuring en vuil tegengaat op de planken.

Montage vlonderplanken composiet

Wat enorm belangrijk is bij de montage van vlonderplanken is de ondergrond. Deze dient stevig te zijn en het beste resultaat krijgt men wanneer er gele zand of ophoogzand onder ligt. Dit bevat minder vocht waardoor het in de winter stabieler blijft. Daarnaast is ventilatie een belangrijk punt voor het behoud van je houten onderregels of vlonderplanken. Wanneer er voldoende ventilatie rondom het hout en/of composiet is kunnen de planken drogen wanneer ze nat worden. Dit zorgt voor een langere levensduur van de planken

Merken composiet vlonderplanken

Er zijn talloze merken en types van vlonderplanken, variërend in kleuren of afmetingen. De meest geschikte planken zijn veelal de massieve planken. Deze zijn prijstechnischer wat duurder maar hebben een veel langere levensduur. Merken die wij voornamelijk verkopen zijn Fiberon, Eva-Last en Fun-Deck. Van deze merken voeren wij voornamelijk het massieve assortiment  om de beste kwaliteit te kunnen waarborgen. Voor ons complete assortiment kunt u het beste kijken op onze pagina over composiet vlonders. Buiten ons assortiment composiet vlonderplanken hebben we ook een aantal houten, hardhouten en bamboe vlonderplanken in het assortiment. Kijk voor ons complete aanbod op deze pagina.

waar kunnen we u
mee helpen?
Wesa Tuinhout

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×